Ferie Zimowe 2025
Wycieczki – Ferie Zimowe w Pyskowicach – Wycieczki
Zajęcia stacjonarne – Ferie Zimowe w Pyskowicach

Co warto jeść Jesienią?

Opublikowano:28.10.2024 r.

28 października 2024 r. w Stacji Kultury Pyskowice odbyło się spotkanie z dietetyk kliniczną mgr Sandrą Nandzik w ramach Pyskowickiego Festiwalu Jesieniarzy.
Porozmawialiśmy między innymi o tym jak dietą wspomóc odporność organizmu, która szczególnie jesienią jest wystawiana na próbę.
Pani Sandra podążała za potrzebami publiczności wyczerpująco odpowiadając na liczne pytania. Zgromadzeni słuchacze wyszli ze spotkania nie tylko z nową wiedzą, ale przede wszystkim z inspiracjami. „Już nie mogę się doczekać by wejść do kuchni!”, „Gdzie to pani kupiła?”, „Mogę zrobić zdjęcie tego produktu?” – to tylko kilka zapamiętanych przez nas dowodów zainteresowania, które słyszeliśmy ze strony publiczności. Po prelekcji odbyła się degustacja ciekawych produktów, między innymi dżemu z dyni, konfitury z borówki brusznicy, miodu kasztanowego, pasty z kasztanów jadalnych, prozdrowotnych shotów…
Pani dietetyk chętnie dzieliła się wiedzą, doświadczeniem i ciekawostkami. Uczestnicy spotkania wiedzą już np. na co zwracać uwagę przy wyborze kiełków.
Dziękujemy serdecznie za udział w wydarzeniu i pani Sandrze Nandzik za zaangażowanie i podzielenie się swoją pasją.

Wydarzenie odbywa się w ramach programu Spójnik, który jest częścią starań Katowic i Górnośląsko-Zagłębiowskiej Metropolii o tytuł Europejskiej Stolicy Kultury 2029. Zrealizowano z udziałem środków finansowych z budżetu Górnośląsko-Zagłębiowskiej Metropolii. www.katowicegzm2029.eu